Sosyal Medya

Güncel

AK Partili Külünk’ten 'teröristler vatandaşlıktan çıkartılsın' teklifi

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, terörist olduğu belirlenen şahısların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkartılmasını ve mal varlıklarına el konulmasını öngören bir yasa teklifi hazırladı.



AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Metin Külünk, teröristlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaÅŸlığından çıkartılması ve mal varlıklarına el konularak, el konulan mal varlıklarının kurulacak fonda toplanıp terörle mücadele kapsamında kullanılması için “Ceza Muhakemesi Kanunu, Terörle Mücadele Kanunu ve Türk VatandaÅŸlığı Kanunu"nda deÄŸiÅŸiklik yapılmasına iliÅŸkin bir kanun teklifi hazırladı. Ä°nsanlık suçu olan terörün insanlığın özgürlüğünü, temel hak ve hürriyetlerini, toplumun huzurunu yok etmek istediÄŸini belirten Metin Külünk, “Terör toplumu, milleti, devleti teslim almak istiyor. Ne teröre teslim oluruz ne de teröriste teslim oluruz. Terörizm ile mücadelede yeni anlayışlar geliÅŸtirmek durumundayız” dedi.
 
Özellikle ülkemizin bulunduÄŸu coÄŸrafyada terörün bir vekalet üstlendiÄŸini belirten Külünk, “Küresel güçlerin güç mücadelesinde terörizm artık kategorize edilir hale gelmiÅŸ, güçler kendi çıkarları doÄŸrultusunda terörizmden beslenir hale gelmiÅŸ durumda. Hatta en iÄŸrenç bir mesaj türü haline getirilmiÅŸ durumda” diye konuÅŸtu.
 
  “TERÖRÄ°ST VATANDAÅžLIKTAN ÇIKARTILSIN, MAL VARLIÄžINA EL KONULSUN”
 
Türkiye’nin son 30 yılda terörü dünya ölçeÄŸinde en yoÄŸun imtihanı yaÅŸayan ülke olduÄŸunu kaydeden Külünk, “Terör üzerinden devletimiz ve geleceÄŸimiz teslim alınmak isteniyor. Terör kimden gelirse gelsin, insan yaÅŸamına kast eden, toplumun temel hak ve hürriyetlerini yok etmek isteyen saldırı kimden gelirse gelsin aynı kategoridedir. Dolayısıyla DAEÅž, PKK ve PYD arasında hiçbir fark yoktur” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
Bu örgütlere karşı mücadelenin daha güçlü hale gelmesi gerektiÄŸinin altını çizen Külünk, “Terörist olduÄŸu tespit edilen ÅŸahısların vatandaÅŸlık hakkından faydalanma lüksü yok. Sen benim hukukumu yok etmek isteyeceksin hem de benimle eÅŸit ÅŸartlarda vatandaÅŸ olacaksın. Bunu kabul etmek mümkün deÄŸil. Terörizme bulaÅŸmış ÅŸahısların vatandaÅŸlıktan çıkartılması noktasında yasa faaliyeti ile Bakanlar Kurulu'nun, devletin elini güçlendirmeliyiz. El konulan mal varlıklarının terörle mücadele için kurulacak bir fonda toplanarak terörizmle mücadelede kullanılmasını öngörüyor bu yasa teklifi. Devleti, milletin iradesini teslim almak isteyen terörizm faaliyetlerinin içinde kim varsa bu kapsamda sayılması gerek” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.